Mycelium pindsvinepigsvamp ‘lions mane’ (Hericium erinaceus)

Dyrk svampen Lion’s mane, på dansk kaldet pindsvinepigsvamp, i pasteuriseret savsmuld eller kaffegrums.
Du kan også dyrke dem på friske bøgestammer ved at bruge vores allerede podet svampedyvler – SE DEM HER

DYRKNINGSVEJLEDNING NEDENFOR

49,95 kr.349,95 kr.

Gratis fragt over 499 kr.

På alle ordrer under 20 kg

1.400+ glade kunder

Og vokser hver dag...

Personlig hjælp

Skriv til os, hvis du har spørgsmål

INGREDIENSER:

  • En ren plastspand med låg eller en plastikpose. Ca. 2,0 – 2,5 liter.
  • Ca. 100 g lions mane mycelium. Skal opbevares på køl.
  • Kaffegrums, frisk og afkølet.
  • En ske til at røre blandingen sammen.

Jeg har haft bedst resultater med at bruge grums fra filterkaffe, stempelkande eller lignede. Grums fra en espressomaskine kan være meget tørt.

FREMGANGSMÅDE (MED FÆRDIG MÆNGDE KAFFEGRUMS – NOK TIL AT FYLDE DIN BEHOLDER):

  1. Skær 2-4 runde huller på ca. 1,0 cm i diameter i beholderen, afhængig af beholderens størrelse. Desinficer beholderen og andre redskaber med kogende vand. Hvis du bruger en pose kan du skære 1-2 cm lange riller, og undlade desinficering.
  2. Sæt åndbar tape som sportstape eller malertape over hullerne.
  3. Bland kaffegrums og mycelium grundigt i beholderen. Posen/spanden skal være fyldt og indholdet skal være presset godt sammen. Sæt låg på spanden eller luk posen tæt i toppen.
  4. Efter 2-3 uger vil myceliet have gennemløbet kaffegrumset, og efter yderligere 1-2 uger vil de første svampe begynde at gro.
  5. Når svampene gror ud, er det en god ide at sprøjte dem dagligt med en forstøver, da de ellers kan udtørre.

God dyrkningslyst

Vægt 0,1 kg
Mængde

100 gram, 500 gram, 1000 gram

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen