Økologiske frø til haven

Forventningens glæde 💚

 

Der er bare intet som at trække hjemmedyrkede grøntsager op ad jorden eller plukke de første tomater i drivhuset. Det er en helt særlig glæde, som man kun kender til hvis man har prøvet det – ikke sandt? ☺️.
Det er altså så spændende at skulle planlægge sin haven for den næste sæson.

Hvilke grøntsager vil du dyrke? 🍅🧄🧅🥬🫑🥒🥕🌽
Hvilke blomster skal pryde haven, tiltrække insekter og pynte maden? 🍀🌺🌸🌼🌻
Hvilke krydderurter skal du gøre din mad personlig med?🌱🌿🪴
Hvilke grøntsager vil du ikke dyrke i år ❌ og hvilke vil du helt sikkert kaste dig over…måske for første gang 😍?

Uhhh kan du mærke det?
Forventningens glæde kribler lige så stille frem 🌱.

Her kan du se alle de økologiske frø der er landet på shoppen.

Staudebed

NYHED – blomsterfrø 🌸

Som noget nyt, kan du nu finde blomsterfrø på Økotopen.dk. Måske går du kun op i at dyrke grøntsager i din have, men ikke desto mindre bør du også være særlig nysgerrig på blomster. Blomster er nemlig vigtig for at tiltrække gavnlige insekter samt bestøvere til din have.
Vi har fået blomsterfrø, der kan det hele – tiltrække nyttedyr, bestøvere, pryde haven, bruges i buketter og endda spises 🤌.

Indtil videre har vi 13 forskellige økologiske og biodynamiske blomsterfrø og -frøblandinger at vælge mellem, og vi er hele tiden på udkig efter at udvide sortimentet 🌼.

De forskellige sorter er:
Spiselige blomster
Sommerblomster Mix ´sommerpragt´
Solsikke (Helianthus annuus)
Tallerkensmækker (Tropaeolum Majus)
Stolt kavaler (Cosmos bipinnatus)
Insekthaven
Sommerasters (Callistephus chinensis)
Pragtsnerle (Ipomoea rubrocoerules)
Morgenfrue (Calendula officinalis)
Mamelukærme (Lavatera Trimestris)
Løvemund (Antirrhinum magus)
Løvemund (Asarina scandens)
Kornblomst (Centaurea cyanus)

Disse er alle gode begynderblomster og du kan sagtens begive dig ud i blomsterverdenen med disse frø.
Vi er begge personligt vilde med blomster, både til insekterne og til vasen derhjemme eller til en værtindegave sammen med en bakke nye tomater – kan du se og dufte det for dig? 🌸🍅.

Se hele udvalget af økologiske og biodynamiske blomsterfrø her.

Persille

NYHED – krydderurtefrø 🌱

Forestil dig at du åbner din havedør og lister ud i haven på bare fødder (åh, du kan ikke lide at gå med bare fødder, beklager, så skynd dig at tage sko på og gå videre med os ud i haven 😉). Du kigger ud over dine bede og ser hvordan det hele vokser og glæder dig til, at du kan begynde at høste dine krydderurter. Du har nemlig sået en del krydderurter i år, for de smager jo så vidunderligt i og på al mad 🥰.

Udover at være eminente smagsgivere, så bidrager krydderurter også som tiltrækning for bierne. Der er næsten ikke det måltid du ikke kan pifte op med friske krydderurter. Tænk: hjemmelavet basilikumspesto 🤤, dild til fisken på grillen og til sylt senere på året, persille i store mængder så du må fryse noget ned…det lyder godt ikke? 😉.

Vi har følgende forskellige økologiske og biodynamiske krydderurtefrø på shoppen:
Persille ´kruspersille´
Persille, bredbladet
Basilikum, storbladet
Dild
Basilikum, rødbladet
Citronbasilikum
Citronmelisse

Hvis du dyrker med salg for øje, så egner flere af disse sig også til at sælge i bundter. Du kan desuden også dyrke dem til brug i buketter og give dine buketter et andet udtryk med både udseende og duft. Mulighederne er mange, men krydderurter kan man aldrig have for mange af 🌱.

Se hele udvalget af økologiske og biodynamiske krydderurtefrø her.

Gulerødder

NYHED – grøntsagsfrø 🥕

Vi starter i januar med at forspire de første salater, det er lige om lidt, jubii 🙌. Du har helt sikkert gjort dig nogle overvejelser i løbet af året, mens du har gået rundt i din køkkenhave og har hhv. sået og høstet forskellige grøntsager.
Hvilke får lov at få en ny tur i din have og hvilke har du bortvist?

Du skal dyrke de grøntsager du og din familie bedst kan lide, det er simpelthen det bedste råd. Der er absolut ingen grund til alt spilde dyrebar bedplads på grøntsager som ingen i familien rigtig kan lide. Så blæs højt på hvad der er populært at dyrke og dyrk i stedet det i bedste kan lide – så er du allerede halvt i mål 💚.
Vi har udvidet sortimentet af vores økologiske og biodynamiske grøntsagsfrø.

Vi har bl.a. fået:
Ny agurkesort
Bladbeder i flere farver
Flere bønner
Flere gulerødder
Stort udvalg af kål
Flere peberfrugtfrø
Flere rødebeder
Gule Squash
Flere tomater

Vi er hele tiden på udkig efter nye frø. Det er yderst vigtigt for os, at de frø vi sælger er økologiske og biodynamiske. Du kan være sikker på, at de frø du finder på shoppen er det og at de har en høj spiringsprocent. Vi bruger selv de frø du finder på shoppen og du er derfor garanteret en ordentlig kvalitet. Husk altid være kritisk med hvilke frø du bruger. Al den tid du står og forspirer og sår skal gerne give et godt resultat, så bestil altid frø af en god kvalitet.

Se hele udvalget af økologiske og biodynamiske grøntsagsfrø her.

Mand der forspirer

Forspiring 🌱 

Du har nu alle de frø du skal bruge, så mangler du bare de absolut bedste forspiringsbakker. Vi har nævnt dem mange gange før, og du kommer helt sikkert også til at høre om dem igen 😉.
Hvis du vil investere i nogle rigtig gode såbakker til en virkelig god pris, så læs lige videre, for de kommer her.
Vi forspirer tusindvis af planter hvert år. Det giver både os og planterne et godt forspring og gør, at vi kan nå flere afgrøder på en sæson.

Du giver dine planter en fordel ved at have etableret sig i såbakken og dermed have udviklet et sundt rodnet. Ved at forspire dine planter, kan du derudover ofte spare 4 ugers “bedplads”.

Vi har 3 størrelser såbakker, som alle er lavet af den samme gode kvalitet. De er alle 3 fremstillet af 100% genbrugsmaterialer. De kan bruges utallige gange og kan holde i mere end 10 år ved “normalt” brug, hvilket gør dem ekstremt økonomiske. De er alle udstyret med et stort bundafløbshul som sikrer et fremragende vandafløb samt iltforsyning til rødderne. De kan stables og er lette at håndtere.

De 3 forskellige størrelser er:


QP 77 – såbakken der kan bruges til forspiring af tomater, agurker, squash, peberfrugt, chili mm.
QP 96 – såbakken der er dybere end de to andre. Den egner sig særlig godt til mere pladskrævende planter som majs, ærter og i særdeleshed også blomster.
QP 150 – såbakken der har ydermål magen til QP 77, men med en mindre cellestørrelse med flere rum. Vi bruger denne såbakke til at forspire salater, beder, krydderurter, løg, spinat mm.

De koster alle sammen kun 99,95 kr og passer perfekt i vores undervandingsbakker.

Undervandingsbakke:

Undervandingsbakkerne er gode til at sikre en god rodudvikling samt ensartet fremspiring af dine planter 💦. De er ligeledes lavet af 100% genbrugsmaterialer og har samme gode kvalitet som såbakkerne 👌.
Med en såbakke og en undervandingsbakke  får du altså et rigtig godt kvalitets forspiringssæt og så er du ellers klar til at forspire en masse planter 🌱🙌.

PushPlate:

Vil du opgradere din forspiring, så skal du have dig en PushPlate. Medmindre du selvfølgelig er ligeglad med at få revet din lillefinger op hver gang du skal skubbe planterne ud til udplantning. Ej pjat, men helt ærligt, så vil vi ikke undvære den et eneste sekund. Den sparer os oceaner af tid OG så undgår vi rent faktisk at få ondt i fingrene. Vi tænker meget over, at vi skal kunne arbejde mange år endnu, derfor er de rette redskaber en stor hjælp.
Vi har PushPlates til alle såbakker og med sådan en ved hånden gør du din forspiring og udplantning yderst effektiv. Den er bestemt også relevant for dig, der har en almindelig villa have.
Med ét eneste tryk har du lavet huller og skubbet planter ud – dét er smart.

Du finder det hele lige her.

Rigtig god fornøjelse.

 

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen