Insektnet over grøntsagsrækker

Derfor skal du bruge insektnet

Insektnet – hvad, hvorfor og hvornår 🪲🐛❌

Okay, forestil dig følgende:
Du har gået i de tidlige forårsmåneder og forspiret en masse lækker kål, for du elsker kål og du glæder dig til den store høst du håber på. Du er vild med kål fordi det er så alsidig en afgrøde om som fås i et utal af variationer. Du er efterhånden blevet ret habil til at lave mad med kål. Dette er dit kål år. Men da du nærmer dig bedet med kål ser du, at alle dine kål er blevet gennemhullet – hvis ikke totalt spist – af kålsommerfugllarven 🐛. Alle dine kål er væk, og du er for sent på sæsonen til at kunne forspire nye. Din kålhøst er tabt 😳.
(Vi lægger ud med den gode stemning hva´ 🙈😅).

Eller forestil dig dette:
Du har lovet ungerne dine bedste sommergulerødder. De elsker dem og efter du er begyndt at dyrke dine egne gulerødder til dem, ja så regner de ikke supermarkedets for noget som helst. Det er da rigtig dejligt, men også lidt et pres til hvis nu det skulle glippe med dine egne gulerødder. Men hvorfor skulle det glippe? Solen står højt på himlen, de vokser fint op, der er en fantastisk god fremspiring og kimbladene svajer stille i brisen. Jo jo, det bliver godt det her tænker du. Vi når frem til høsttidspunktet. Det er en stor dag. Endelig skal gulerødderne smages 😋. Men til din store rædsel, så er hver eneste gulerod du trækker op, blevet invaderet af gulerodsfluens larver og alle dine gulerødder er fyldt med huller og gange…og således komplet uspiselige.
Man bliver liiidt træt 😅.

Men, i år skal det være anderledes, for i år ved du hvad du skal gøre (bær over med os, hvis du er en af dem, der for længst har helt styr på dette ☺️).
Svaret på at undgå ovenstående skrækscenarier er: INSEKTNET

Læs videre og lær mere om insektnet – se her 👇👀

Insektnet over grøntsagsrækker

Hvad er insektnet?

Insektnet er et finmasket beskyttelsesovertræk, der er designet til at holde små insekter som førnævnte kålflue og gulerodsflue væk fra dine afgrøder.
Insektnettet vil holde gulerodsfluen væk fra fra gulerødder, pastinak, persille mm. samt kålfluen væk fra hele brassica familien (diverse kål, radiser, majroer for at nævne nogle stykker).

Derudover tjener det flere andre yderst nævneværdige formål.
Det vil foruden at beskytte mod skadedyr og små ikke-gavnlige insekter, ligeledes beskytte dine afgrøder mod:
❄️ Halgskader
🌬 Vindskader
🐦 Fugleangreb
🐰 Kaninangreb
😳 Jorderosion

Du kan bruge insektnettet hele året rundt på forskellige afgrøder og du skal ikke være bekymret for om det tager noget fra dem – insektnettet tillader nemlig både at vand og lys kan trænge igennem. Læg nettet over dine bede så snart du har sået eller udplantet, så er du allerede langt i bekæmpelsen af skadedyr med insektnet.

Insektnet

Det nørdede omkring insektnettet 🧐 

Insektnettet er fremstillet af højkvalitets UV-stabiliseret polythylen, som medvirker til en lang holdbarhed på mere end 8 sæsoner. Nettet placeres direkte på bedet, hvorefter dine planter så vil skubbe nettet op efterhånden som de vokser.
Det er derfor vigtigt at tillade 40-50 cm ekstra net på hver side af bedet for at give plads til afgrødens vækst.

Insektnettet fås i 3 forskellige størrelser så de passer til enhver have:
2,6m x 5m
2,6 m x 10m
2,6 m x 20m.

De er gennemførte med oplægning på alle sider, sådan at flossede kanter forhindres. Hold nettet godt på plads med sten, sandsække eller pløkker.

Her er altså tale om et fremragende insektnet.
Fremstillet i Europa og med en levetid på 8 år +.

Insektnet over grøntsagsrækker

Den største trussel mod gulerødder er gulerodsfluen

Gulerodsfluen (Psila Rosae) er et alvorligt og udbredt skadedyr. Voksne fluer er omkring 8 mm lange, skinnende sorte med rødligt hoved, orange ben og gennemsigtige vinger. Larverne er 8-10 mm lange og cremehvide i farven.

Gulerodsfluen lægger deres æg mellem slutningen af april til august og 2-5 gange pr. sæson. Æggene placeres ved siden af den unge gulerod.
Ud af disse udvikles larver, som borer sig ind i gulerødderne og forårsager tunneldannelse. Nogle gange blive gulerodens løv rødbrunt.
Afgrøden er uspiselig og vil rådne under opbevaring 😳.

Hvad kan du gøre?
  • Prøv at så så let som muligt for at reducere mængden af udtynding.
  • Gulerodsfluen bruger sin gode lugtesans, så pas på ikke at ødelægge toppene.
  • De er mest effektive om dagen, så lav din udtynding/høst om aftenen.
  • De er ikke gode til at flyve, så et vindblæst sted er ideelt.
  • Lodrette barrierer er en god idé til enkelte række af gulerødder, da fluen ikke rejser mere end 40 cm over jorden. Vindstød kan dog bære dem over barrieren.
  • ´Mulching´eller jorddække med græsafklip kan gøre det sværere for hunfluerne at lægge deres æg i revner i jorden.
  • Lad aldrig inficerede gulerødder stå i jorden og overvintre, da skadedyret kan leve videre vinteren over, klar til din næste såning af gulerødder.
  • Undgå at dyrke relaterede planter som pastinak og selleri i nærheden af gulerødder, da de også tiltrækker gulerodsfluen.
  • Afgrøderotation vil hjælpe med at holde problemet under kontrol.
  • Insektnet er meget effektivt, da gulerodsfluen forhindres i at placere æggene ved siden af gulerødderne.

Kom foran i kampen mod gulerods- og kålfluen og høst lækre afgrøder 🌱.

Rigtig god fornøjelse.

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen