Hvis du spekulerer på, hvorfor du skal dyrke hvedegræs, er her nogle fakta om denne lækre spise:
100 g hvedegræs indeholder ca.
60 x mere C-vitamin end appelsiner
50 x mere E-vitamin end spinat
30 x mere vitamin B1 end komælk
11 x mere calcium end rå mælk
5 x mere jern end spinat
5 x mere magnesium end bananer
Men værd at fremhæve er dets høje klorofylindhold, der understøtter blandt andet følgende positive egenskaber:
bidrager til bloddannelse
har en afgiftende og rensende virkning
understøtter og styrker immunforsvaret
reparerer små celleskader
har antiinflammatorisk virkning
sikrer smuk hud
er antimikrobiel og antibakteriel
sænker blodtrykket
Så der er ingen grund til ikke at dyrke dit eget hvedegræs til din juice eller smoothie.
Når du dyrker dem skal du overveje følgende:
- Læg frø i vand på forhånd. Gerne natten over (12-16 timer).
- De trives bedst, når man dyrker i en god økologiske jord.
- Så dem tæt men vær dog forsigtig med ikke at have flere hvedekorn oven på hinanden.
- Lad det være dækket i ca. to dage, så hveden kan spire jævnt.
- Vand regelmæssigt (2x om dagen).
- Opmærksomhed: Hvedegræs kan ikke lide at stå i vand, derfor er det bedst at bruge beholdere hvor vandet kan løbe væk. For eksempel vores bakker med huller.
- Da hvedekornene sås relativt tæt på hinanden, er god ventilation vigtig, så der ikke dannes skimmel.
- Du kan høste dit hvedegræs efter ca. 10 til 12 dage, så har det de fleste inhalatorer og smager dejlig sødt.
Har du spørgsmål til din dyrkning eller vil du finde tips til, hvordan at du dyrker mikrogrønt, kan du se mere på instagram @okotopen.dk
God dyrkningslyst!