Smag: Som de fleste kålplanter har den friske grønne af rucola en aromatisk og krydret smag. Da rucola grønt har en ret intens smag, er en lille mængde nok til at give retter eller salater sin nøddeagtige aroma.
Næring: Den indeholder en masse sennepsolier, folsyre, er rig på vitamin A, B1, B2, B3, C og D samt mineraler kalium, calcium og fosfor.
Anvendelse: rå i salater, på brød, smoothies, urtekvark og passer særdeles godt i middelhavskøkkenet.
Positive egenskaber: Stimulerer fordøjelsen, vanddrivende middel, folsyre er nødvendig for en funktionsdygtig produktion af røde blodlegemer og immunceller.
Bemærk: Der dannes hvide rodhår, som du ikke skal forveksle med skimmel – disse er helt naturlige og ufarlige.
Har du spørgsmål til din dyrkning eller vil du finde tips til, hvordan at du dyrker mikrogrønt, kan du se mere på instagram @okotopen.dk
God dyrkningslyst!
Laboratorietestet:
Økologiske spirefrø testet fri for salmonella, listeria og E. coli-bakterier