Økologisk flydende Havang

Derfor skal du bruge flydende havtang i din køkkenhave

Flydende havtang som gødning 💦

Det er ikke nogen hemmelighed, at økologisk flydende havtang ekstrakt har været brugt som plantegødning i mange år. For få år siden begyndte vi også at bruge det hos Økotopen, og der er bare én ting at sige: det virker! Der skal ikke mange søgninger på google til, at du får smidt side op og side ned i hovedet, om alle de mange fordele som du kan opleve hos dine planter, din græsplæne, dine frugttræer, bærbuske mm. når du bruger flydende havtang.

Når du bruger flydende havtang hjælper du din have med at opbygge jord- og plantesundhed. Den havtang vi har på webshoppen er vores egen økologiske flydende tanggødning. Den er dansk fremstillet og produceret ud fra et restprodukt fra Nordisk Tang 🔄. Den er naturligt forarbejdet under en fermenteringsproces og klar til at bruge med det samme på alle træer, planter, buske – både udendørs og indendørs. Den er spækket med naturlige næringsstoffer, hvilket gør den yderst drøj i brug. Derudover er den særdeles brugbar ved dyrkning af grøntsager og planter generelt, hvorfor det også er særligt godt til brug i økologisk dyrkede haver 💦.

Økologisk flydende Havang

 FORDELE VED BRUG AF FLYDENDE HAVTANG

✔️ Forbedrer jord- og plantesundhed
✔️  Øger plantevæksten
✔️  Øger modstandskraften i planternes cellemembraner
✔️  Øger planternes modstand overfor sygdomme og stress
✔️  Mindsker angreb af skadedyr
✔️  Øger holdbarheden af dine grøntsager og blomster efter høst
✔️  Tilfører planterne essentielle næringsstoffer
✔️  Øger frugtsætningen/blomstringen
✔️  Mindsker og forebygger “transplantchok” når de forspirede planter udplantes
✔️  Beskytter planterne mod udsving i temperatur og vejr
✔️  Forbedrer spiring og rodudvikling

Dette er blot nogle af de mange fordele, som brugen af flydende havtang bringer med sig. Vi anvender flydende havtang på samtlige planter hos Økotopen og vores oplevelse er, at ovenstående fordele bestemt manifesterer sig 👌💦.
Særligt vores rødbeder har virkelig haft gavn af brugen af den flydende havtang.
Dette kan du læse mere om længere nede.

Mand med flydende havtang i rygsprøjte

Sådan bruger du det 💡

Det er så nemt at bruge økologisk flydende havtang. Hæld flydende havtang i din beholder og fyld vand i efter foreskrevet anvisning. Hos Økotopen bruger vi en rygsprøjte, købt billigt i et byggemarked, til formålet. På denne måde er det super nemt at påføre planterne den flydende havtang, samtidig med at have er god arbejdstilling.

Den anden årsag til brug af rygsprøjte er, at flydende havtang optages særligt godt og hurtigt gennem planternes bladmasse, når det sprayes på. Indstil blot dysen på din sprøjte til at spraye havtangen på i den ønskede mængde. Den flydende havtang er ekstremt drøj i brug, og 1 liter holder ca. til 2 års brug i en almindelig villahave. Det er således også et økonomisk godt valg.

Spray flydende havtang på dine planter ved udplantning og hver 14. dag gennem hele deres vækstsæson og indtil høst.

Bundter af rødbeder på græsset

Afgrøden der elsker flydende havtang 💚

Rødbeder er af af de afgrøder vi sælger hos Økotopen. Der kan nævnes mange ernærings- og sundhedsmæssige fordele ved at indtage rødbede, som i sig selv gør den værd at dyrke. Vi værdsætter selve roden under jorden lige så højt, som vi værdsætter de flotte nærende blade over jorden.

Da vi startede med at dyrke rødebeder, kunne vi opleve, at bladmassen ved høst ofte var hullet og ødelagt, hvorfor vi var nødt til at kassere en stor del af bladmassen, da vi skulle sikre os, at selve rødbeden tog sig ordenligt ud ved salg. Derudover, så var det enormt ærgerligt at skulle kassere de nærende blade, som jo i dén grad kan udgøre et helt måltid i sig selv.

Efter brugen af flydende havtang som blev sprøjtet på rødbedernes bladmasse hver 14. dag, har vi oplevet en stor ændring i planternes udseende og sundhed.

Tag blot billederne herover. Flotte blade der stråler af vitalitet, sundhed og næring og som ikke er fyldt med huller. Det er en enorm glæde at opleve, at det vi gør virker, og det er en endnu større glæde, at vi ikke længere skal undvære de flotte blade som i sig selv er et nærende måltid.
Du skulle tage at prøve det 🌱💦.

Uanset om du er til rødbeder eller ej, om du dyrker grøntsager, blomster eller din græsplæne, så vil økologisk flydende havtang gavne din have.

Rigtig god fornøjelse.

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen