QP 150 såbakke med små salatspirer

Sådan vælger du den rigtige såbakke

Forspiringsudstyr 🌱

Når du skal investere i forspiringsudstyr, så vælg noget af en god kvalitet, som du kan have glæde af mange år frem – det er bedst for både miljøet og for din pengepung. Derudover, så har valget af såbakke også betydning for udviklingen af dine planter. Frøene skal sås i den rette såbakke, så de har de har bedst mulige betingelse for at udvikle sig til en sund, solid og robust plante.

Vi har 6 størrelser såbakker, som alle er lavet af den samme gode kvalitet. De er alle 6 fremstillet af 100% genbrugsmaterialer. De kan bruges utallige gange og kan holde i mere end 10 år ved “normalt” brug, hvilket i sig selv gør dem yderst økonomiske. De er ekstremt solide og robuste – vi har testet og har været oppe at hoppe på dem, og det klarer de uden problemer 💪😅.

Alle såbakkerne er fremstillet med et stort bundafløbshul som sikrer et fremragende vandafløb samt iltforsyning til plantens rødder. Det er uhyre vigtigt, at den bakke du vælger har et bundafløbshul, da du ellers vil opleve dine planter rådner. For dig der er nybegynder, er bundafløbshullet ligeledes med til at sikre dig mod begynderfejl, da vandet kan løbe af.
Såbakkerne kan stables og er lette at håndtere.

Nedenfor kan du se de forskellige størrelser såbakker og lettere beslutte hvilke du skal investere i 🌱

Såbakke med forspiret salat og pushplate
Salat forspiret i QP 150. Skubbet op med PushPlate og klar til udplantning.

Valg af såbakke 🌱

Når du skal vælge hvilken såbakke du skal investere i, kan det være en fordel at vide, hvad du gerne vil forspire og hvor mange planter af de forskellige du skal bruge. Det kan være ret svært at vide som nybegynder, og antallet af planter som skal bruges er afhængig af størrelsen på dine have/altan, om du dyrker i bede eller krukker og ikke mindst hvor længe dine planter skal opholde sig i såbakken inden udplantning.
Vi vil alligevel prøve at forklare dig, hvad de forskellige såbakker kan bruges til.

De 6 forskellige såbakker er:

Såbakke med 15 celler

QP 15 

Såbakken der har de største celler af alle såbakkerne.
Den kan bruges til enten at multiså flere frø sammen (det er fx afgrøder som porre, løg, rødbeder, radiser mm. glade for). Derudover, så er den super god til fx at bruge som ompotningsbakke. Tag fx dine forspirede tomatplanter. Dem har du forspiret i QP 77 eller QP 48 de og skal nu pottes om, fordi de har brug for mere plads og ny næring. I stedet for at ompotte dem i individuelle potter, så kan de ompottes i QP 15 og nemt vandes i undervandingsbakken. Det er ligeledes super nemt at fragte dine tomatplanter ud i drivhuset, når de skal udplantes.

Såbakke med 35 celler

QP 35 

Såbakken der kan bruges til multisåning eller til såning af større frø.
Cellerne er lidt dybere end på QP 77 og QP 150, dog ikke så dybe som QP 96. Den kan også bruges, hvis du gerne vil forspire den samme slags grøntsager, men ikke har brug for så mange af dem.

Såbakke med 48 celler

QP 48 

Såbakken med lidt flere rum end QP 35, men med en anelse mindre dybde pr. celle. Er ligeledes god til multisåning og kan ompottes videre til QP 15. Denne såbakke har større celler end QP 77 og kan med fordel også anvendes til forspiring af tomater, agurker, squash og større frø som dissse.

Såbakke med 77 celler

QP 77 

Såbakken der kan bruges til forspiring af tomater, agurker, squash, peberfrugt, chili mm. Har mindre celler end QP 48, men fungerer ligeså fint. Vi bruger selv denne til forspiring af tomater, da vi skal bruge 160 tomater planter i drivhuset. Så det må gerne være en bakke, der har plads til en masse planter.

Såbakke med 96 celler

QP 96 

Såbakken der er den dybeste af de, alle 6.
Den egner sig særlig godt til mere pladskrævende planter som majs, ærter og i særdeleshed også blomster.

Såbakke med 150 celler

QP 150

Såbakken der har flest men også mindst antal celler.
Denne såbakke egner sig på ingen måde til at multiså i, det er cellerne simpelthen for små til. Til gengæld er den fremragende til at forspire planter, der skal udvikle sig alene og have kort tid i såbakken. Vi bruger denne såbakke til at forspire salater, beder, krydderurter, løg, spinat mm.

Se hele udvalget af såbakker her.

Underbakke og PushPlate

Alle såbakkerne passer perfekt i vores undervandingsbakker, der er gode til at sikre en god rodudvikling samt ensartet fremspiring af dine planter 💦. Undervandingsbakkerne er ligeledes lavet af 100% genbrugsmaterialer og har samme gode kvalitet som såbakkerne 👌.

Skal du være ekstra godt kørende, så kan du supplere med en PushPlate. Vi har PushPlates til 3 af såbakkerne og med sådan en ved hånden gør du din forspiring og udplantning yderst effektiv. Med ét eneste tryk har du lavet huller og skubbet planter ud – dét er smart.

Rigtig god fornøjelse.

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen