Mycelium – Broget læderporesvamp ‘Turkey Tail’ (Trametes versicolor)

Broget læderporesvamp er den nemmeste medicinske svamp at dyrke ved at bruge afskårne træstammer, da den vil vokse på stort set alle typer træ: hårdttræ, blødt træ, frugt og også nøddetræer er alle velegnede. ‘Turkey Tail’ er en smuk flerårig svamp med karakteristiske flerfarvede zoner, som gør den let at identificere korrekt.

49,95 kr.749,95 kr.

Gratis fragt over 499 kr.

På alle ordrer under 20 kg

1.400+ glade kunder

Og vokser hver dag...

Personlig hjælp

Skriv til os, hvis du har spørgsmål

Svampedyrkning er en finurlig process og der er mange komponenter som kan være skyld i det du beskriver – nedenfor er de mest almindelige årsager til uregelmæssig spredning / dårlig vækst i myceliet.

 

Efter 3-4 dages inkubation ved 25°C bør myceliet være synligt voksende fra posen. Hvis det ikke er tilfældet, skal man ikke med det samme skyde skylden på myceliet. Her er et par grunde til, at spiringen i substratet er forsinket eller uregelmæssig:

  • Substratblandingen er for tør: dens fugtindhold skal være mindst 50 % for at tillade spredning.
  • Substratets pH værdi er for høj/lav for den type svampe.
  • Substratet er brændt af på grund af en for lang og/eller en for varm hygiejniseringsproces.
  • En af substratingredienserne indeholder toksiner, produceret af skimmelsvampe eller bakterier. Dette kan ske enten på marken hvor kornet er dyrket eller under opbevaring.
  • Substratet er gæret før starten på hygiejniseringsprocessen. Under gæringen dannes syrer eller andre giftige produkter af bakterier, som vil hæmme myceliets spiring. Af den grund bør det let blandede substrat ikke efterlades i varme forhold, heller ikke i et par timer, før hygiejneprocessen påbegyndes, eller ved for høj temperatur
  • Myceliet er død på grund af overophedning, f.eks. når det transporteres med fragtfirmaet på varme sommerdage. Typisk vil du kunne se en mørk plet i midten af ​​mycelium poserne hvis det er tilfældet.
  • En sidste årsag kan være for gammelt mycelie. Myceliet hos de fleste svampearter skal holdes koldt, jo tættere på 0°C jo bedre. Hvis myceliet opbevares ved for høj temperatur, vil myceliet fortsætte med at vokse, så det ældes meget hurtigere end i køleskabet. Myceliet kan overleve høje CO2-koncentrationer (så høje som 50.000 ppm, hvilket er 5%). Men hvis dette fortsætter i længere tid, vil myceliet først lave gul væske og til sidst dø.

Rigtig god dyrkningslyst

Vægt N/A
Mængde

100 gram, 500 gram, 1000 gram, 3000 gram (5 L)

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen