Bladbeder i regnbuens farver

Det kan du så i april

April måned hos Økotopen

April er måneden inden det hele går løs. Det er her de sidste klargøringer finder sted, sådan at vi hele sommeren bare skal forspire, udplante og høste grøntsager i massevis. I de store drivtunneller vokser vores glaskål, spidskål, salater, radiser, gulerødder, knoldfennikel og ærter lystigt side om side.

Knoldfennikel
Knoldfennikel udplantet d. 8/3-22

De bliver alle en del af det nye tiltag Grøntsagskassen, som skal glæde lokalbefolkningen 🌱.
Vi fin-tuner netop den sidste klargøring og planlægning i forbindelse med grøntsagskassen, som vi forventer ser dagens for første gang til maj.
Den endelig dato skal vi nok dele herinde 🙌.

Selv skal vi i april forspire agurker, zucchini, græskar, div. kål og porrer. Foruden dette, skal vi selvfølgelig jævnligt gennem hele sæsonen forspire alle de vanlige afgrøder, som vi har i rotation. Der bliver pres på i drivhuset, men det er et syn vi kan lide 🌱.
Længere nede får du en oversigt over, hvad du kan så og forspire nu i april.

Solsikkeskud i bakker på række
Solsikkeskud

Mikrogrønt året rundt 🌱

Året rundt holder vi gang i mikrogrøntproduktionen. I forårs- og sommermånederne er vi hver dag vidne til, hvor hurtigt de små spirer vokser. Vi oplever på tætteste hold, hvordan den tiltagende lys- og varmemængde skærer flittigt af tiden på, hvor længe de små spirer tager fra såning til høst. Det er en af de absolutte største glæder ved mikrogrønt – at det går så hurtigt 🌱.

Selv gennem vinteren kan du i løbet af 14 dage høste dit eget mikrogrønt. Det er fantastisk. Hvis du er nysgerrig på at komme igang med mikrogrønt, så har vi lavet et lille start-kit, som sørger for, at du får alt det du behøver og skal bruge for at komme igang. Vi har ligeledes lavet et blogindlæg, der tager dig igennem en trin-for-trin guide i at dyrke dit eget mikrogrønt 🌱.

Kartofler der er spiret over jorden
Tidlige kartofler sat i drivhus d. 22/2-22.

Kartofler 🥔

I de små drivhuse vokser kartoflerne derudaf. Det er de to tidlige sorter Solist og Elfe, som vi har sat der, og vi glæder os til det bliver tid til at høste dem.
Hvis ikke du allerede har gjort det, så er det nu du skal have sat kartofler til forspiring, så få det gjort 🙌. Så kan du og din familie til sommer kan nyde smagen af helt nye kartofler fra egen avl – det fås ikke bedre end det. Vi har en lille smule økologiske læggekartofler tilbage.

Drivhus fyldt med mirkogrønt, krydderurter og forspirede planter
Drivhuset er fyldt med små forspirede planter. Her er tomater, div. kål, beder, ærter mm. Mikrogrønt i lange baner og krydderurter der strutter af sundhed.

Drivhuset

I drivhuset vokser alle de små tomatplanter med lynets hast. De er flankeret af spidskål, glaskål, beder og krydderurter i massevis.
Vi forspirer hver eneste uge gennem sæsonen, sådan at vi sikrer os en jævn strøm af planter klar til udplantning. Planter, der skal vokse sig til lækre grøntsager.

Forspiring fylder rigtig meget hos os, og det gør os ikke noget, for der er kun fordele ved at forspire planter.
Det kan du læse mere om i blogindlægget her.

Det kan du så og forspire i april

Agurk

Agurker

Ærter

Ærter

Bladbeder i regnbuens farver

Bladbeder

Fennikel

Knoldfennikel

Gulerødder

Gulerødder

Lilla glaskål

Div. kål

Forårsløg

Forårsløg

Porre bundt

Porrer

Radiser

Radiser

Rødbeder

Rødbeder

Saragossa salat

Salater

Mizuna bladgrønt

Bladgrønt

Knoldselleri

Knoldselleri

Bladselleri

Bladselleri

Spinat

Spinat

Grøn squash

Squash

Red Kuri Hokkaido Græskar

Græskar

Tomater

Tomater

Kartofler

Kartofler

Basilikum

Krydderurter

Kornblomst

Blomster

Uanset hvad du er til at dyrke, så finder du et stort udvalg på økotopen.dk. Alle vores frø er økologiske og biodynamiske 🌱.

Du kan se hele udvalget af økologiske frø til haven her.

Marken klargøres

Inden vi kan udplante og så, skal de sidste bede på marken klargøres.
Vi bøvler stadig med senegræs i det ene hjørne af marken, så vi vil i år igen forsøge at udplante i ukrudtsdug, i håb om at få bugt med det. Denne løsning fungerede rigtig godt, da vi i 2020 havde grønkål og rosenkål på denne måde. Måske bliver det zucchini, der i år skal udplantes der.

Mand med trillebør
Der køres kompost på markens bede.

Vi klargører bedene efter den gravefri metode. Det betyder, at vi efter at have fjernet alt ukrudt, tilføjer ca. 10 cm god kompost på bedene, jævner komposten ud så bedet efterlades helt jævnt og klar til at så og udplante i. I gangene kører vi barkflis på.
Du kan læse mere om hvorfor barkflis er så godt her.

Foråret er for alvor igang og haven kalder på dig.

Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

Skal du have rabat på dit første køb?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • Tips og tricks til at få succes med at dyrke grøntsager i din køkkenhave
  • 10% rabat på dit næste køb i webshoppen